Foredragsrække om kystliv

Foreningen Kystliv Holbæk inviterer i samarbejde med Holbæk Kommune, Holbæk Museum og Nationalmuseet til foredragsrækken Kystliv.  

 

Alle er velkomne, og der er gratis adgang. 

 


 

Skibsbevaringsfonden

 

Den 31. oktober klokken 19.00-21.00 på Elværket, lille sal

 

 

Tom Rasmussen, der er leder af Skibsbevaringsfonden og medinitiativtager til det, der senere blev til Forbundet Kysten i Norge, fortæller om fondens arbejde, men primært om dannelsen af Forbundet Kysten i midtfirserne. Et forbund, der nu har over 10.000 medlemmer og er en seriøs kulturspiller i Norge. Bliv klogere på arbejdet i forbundet, og den betydning det har haft indtil nu.

 

skibsbevaringsfonden.dk - www.kysten.no

 


 

Han Herred Havbåde

 

Den 30. november klokken 19.00-21.00 på Elværket, lille sal

 

 

Thomas Højrup, der er professor i etnologi, træskibssejler samt initiativtager og drivende kraft i blandt andet projekterne Thorupstrand Kystfiskerlaug og Han Herred Havbåde, fortæller om arbejdet med at skabe de to projekter. Hør, hvordan de har influeret på mennesker, på den lokale kultur og på livet i Jammerbugt Kommune.

 

www.thorupstrandfisk.dk - www.havbaade.dk - www.visitjammerbugten.dk

 


 

Sådan maler du din båd med linoliemaling

 

Den 25. januar klokken 19.00-21.00 på Holbæk Museum, foredragssalen

 

 

Simon Bordal Hansen, der gennem to årtier har arbejdet med linoliemaling og udgivet bøger i både Danmark og Sverige, fortæller om teknikker til at male sin træbåd med et moderne linoliemaling-system. Kom og få masser af nyttige tips til arbejdet på din egen båd.

 


 

Nationalmuseets fartøjssamling

 

Den 28. februar klokken 19.00-21.00 på Holbæk Museum, foredragssalen

 

 

Nationalmuseet, der i 2018 flytter tre af deres seks skibe i fartøjssamlingen til Holbæk, fortæller om visioner og planer for deres arbejde med dansk maritim kulturarv generelt og fartøjssamlingen specifikt. Lær de tre skibe bedre at kende og få et kig ud i fremtiden. 

 

natmus.dk/museerne/skibene 

 


 

Foto: Frits Duus Hansen (Anna Møller, nederste billede), Carsten Hvid (Isefjordsjollen Valde i omtalen af linoliemaling) og Colourbox.